Simplisties Verbond 6


Aflevering: Simplisties Verbond 6
Uitzenddatum:18-02-1975
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 22:00 - 22:30
Duur: 30 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1974-1975)

Inhoud
1.Aankondiging van het nieuw Simplisties Verbond. De Bie geeft verklaring over de breuk in het Simplisties Verbond. De doelstellingen en toekomstige acties van het Nieuw Simplisties Verbond worden aangegeven.
2.Wim de De Bie zingt "Oh Lord, give us simplicity".
3.Na de breuk met het Simplisties Verbond filosofeert Van Kooten het voortbestaan. Van Kooten droomt over een vuilnisbelt, postkantoor, en rent over het strand met zijn hond, zit achter zijn bureau en wil alles weten, zit op de grond met zijn poes bij een nep-haard.
4.Van Kooten heeft het over nostalgisch gepraat in praatprogramma's, en leuk geanimeerd geweld zoals in de Van Spijkshow.
5.Van Kooten doet directeur Okidoki bv, deze verkoopt niet bestaande villa's in Spanje aan een bejaard echtpaar in een stationsrestauratie, Van Kooten als directeur van het Simplisties Verbond luistert mee. Van Kooten loopt met het bejaard echtpaar op het strand en weet een simplistiese oplossing voor de strop. Hij laat een schuurtje met fleurig vliegengordijn zien.
6.Van Kooten behandelt een lied.
7.De Bie heeft het in de mediahoek over mogelijkheden van de nieuwste Amerikaanse ontdekking, de reliklier, dat is een orgaan dat iemands religiositeit bepaalt.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie
 
Trefwoorden
BV
 
Artikelen en recensies
Leeuwarder Courant, (Recensie, 19-02-1975)