Van Kooten & De Bie 4 - Concept


Aflevering: Van Kooten & De Bie 4 - Concept
Uitzenddatum:02-02-1986
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 20:52 - 21:53
Duur: 60 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1985-1986)
DVD: [hele aflevering]

Inhoud
1.Drs. Dick de Graal Bip (concept-consultant) geeft in zijn werkkamer een definitie van het begrip "concept". Eduard van Boven (assistent concept-consultant) stapt binnen met een concept voor een lijn.
2.Theo Krat (voetbaltrainer) over zijn voetbal-concept.
3.Dhr. Foppe gaat met een gebroken 8mm filmpje naar een hypermodern videobedrijf. Bert Matthijs (client-welcomer) leidt hem rond en vertelt dat het repareren van 8mm filmpjes helaas nog niet tot het concept behoort.
4.Ing. Maurits Bleijerveen wandelt door stuk bos met omgevallen bomen en praat over het horizontale bosconcept.
5.Concept-consultants Van Boven en De Graal Bip bespreken een geur-concept.
6.Elke en Edu Burgers (gezelligheidsdieren) over het zit-concept van hun bank.
7.Plok van Arnhem (regisseur) met leden van toneelgroep Antisept (Huub Stapel, Sjoerd Pleijsier en Van Kooten) op zoek naar een nieuw concept voor "De drie zusters" van Tsjechov.
8.Bert van Soppen (actievoerder tegen reclame) en P. Roelofs (directeur Marlboro Nederland) over de Marlboro-zuil in Leiden.
9.Verzekeringsagent Hoogemuts smeert Johan Beks een concept-polis aan.
10.Concept-consultants Van Boven en De Graal Bip over een concept voor een nieuwe hymne.
11.Museumdirecteur Batho van Tiel over zijn nieuwe concept: zalen zonder schilderijen of met schilderijen achterstevoren.
12.Concept-consultants Van Boven en De Graal Bip over een stoel-concept. Van Boven verliest zijn geduld.
13.Concept van een straat: portret van diverse bewoners van een gewone straat. O. den Beste (oud-leraar Duits) geeft zijn mening over het begrip "concept". Carla van Putten brengt een kopje thee voor de cameraploeg. Man brengt een bloemetje bij de buurvrouw als dank voor het passen op de poes. Joggende en puffende man doet zijn rennen over als hij de camera ontdekt. Man heeft allerlei tips voor de opnames. Hij laat ook zijn eigen camera zien. Daarna haalt hij Mehmed Pamuk erbij.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, meneer H.G. Foppe, drs. Dick de Graal Bip, Eduard van Boven, Theo Krat, Bert Matthijs, ing. Maurits Bleijerveen, Elke Burgers, Edu Burgers, Plok van Arnhem, Bert van Soppen, P. Roelofs, Henry Hoogemuts, Johan Beks, Batho van Tiel, Carla van Putten, Otto den Beste, Mehmud Pahmuk
 
Trefwoorden
concept
 
Artikelen en recensies
VPRO Gids, (Artikel, 01-02-1986)
NRC Handelsblad, (Recensie, 03-02-1986)
Algemeen Dagblad, (Recensie, 04-02-1986)