Van Kooten & De Bie 12


Aflevering: Van Kooten & De Bie 12
Uitzenddatum:25-01-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Onderhoudsplicht (1) - Chr. Dallinga (Directeur Beheer) over het succesvolle nieuwe huishoudelijke reglement wat van kracht is geworden in het Prima Plaza Office Centre. Deze week is hij begonnen de overheadkosten rigoureus te "kleineren", wat betekent dat iedere werknemer per dag een kwartier aan onderhoud moet doen. Wie verzuimt krijgt een boete.
2.Verbeterde formulering – Van Kooten en De Bie over de nieuwe Jif, die overigens precies dezelfde is gebleven.
3.Mobiele vrouw - Bea de Wilde is op zoek naar een mobiele telefoon (ladyphone) in het kader van de mobiele vrouw. Zij vindt dat er bijna alleen maar mannen zijn met een mobiele telefoon. Uiteindelijk maakt ze haar keuze en regelt luid mobiel bellend haar zaken op straat.
4.Rode Sjaal - mr. H.M.J. Rademakers (procureur-generaal) over het verlies van de rode sjaal van dhr. Steenhuis. De rode sjaal staat symbool voor bloedbroederschap bij het college voor procureurs-generaal. Ieder draagt altijd een rode sjaal in het openbaar. Uiteindelijk is de sjaal toch weer gevonden.
5.Holland op z’n malst - Over programma's op de televisie die gaan over leuke, gekke en aparte mensen. Krijn Plasman uit Delft over zijn merkwaardige hobby; de fascinatie en zorg voor verwaarloosde tuinslangen. Hij vindt tuinslangen veel interessanter dan echte slangen, minder gevaarlijk bovendien.
6.Onderhoudsplicht (2) - Chr. Dallinga (Directeur Beheer) controleert of iedere werknemer zich houdt aan de onderhoudsplicht. Hij heeft een einde gemaakt aan de geheime wachtwoorden voor de computer, die hij overigens allemaal uit zijn hoofd kent.
7.Definitie van seks – Van Kooten en De Bie over Clinton en de vraag of orale seks ook seks is.
8.Mr. Pief Toepoel, (advocaat) tijdens een persconferentie over de fundamenten van de rechtsstaat waaraan volgens Toepoel getornd wordt. Mevrouw Kalkhove is in 1954 door Wim Kok lastig gevallen met ongewenste intimiteiten. Er volgt een oproep, dat vrouwen kunnen bellen als ze ook ooit zo'n ervaring hebben gehad met Wim Kok.
9.Verzekering Beatrix en Den haag - persiflage op de uitleg over Monique van der Ven over haar reclamespot voor FBTO.
10.Van Kooten en De Bie over dhr. Steenhuis die er “beter voor staat” na de gouden handdruk.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Chr. Dallinga, Bea de Wilde, mr. H.J.M. Rademakers, Krijn Plasman, mr. Pief Toepoel, mw. Kalkhove
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies