Van Kooten & De Bie 15


Aflevering: Van Kooten & De Bie 15
Uitzenddatum:15-02-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:55
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Chr. Dallinga (Directeur Beheer), heeft een saneringsoperatie bij Prima Plaza voltooid. L. van den Burgh, (voorzitter ondernemingsraad) reageert hierop. Hij is als enige over maar zal de handel en wandel van Dallinga tot de bodem uitzoeken.
2.Van Kooten en De Bie over de World Press Photo. Men kan alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer de afgebeelde ellende niet door het Westen wordt veroorzaakt.
3.Postbus - Koos Koets (postbushouder) is er op tegen dat hij vanaf het begin van dit jaar moet betalen voor zijn postbus, terwijl de verzender van zijn post al dmv porto heeft betaald. Hij besluit zelf postbusexploitant te worden: Koos PostKoets BV.
4.Ralph Ternauw over zijn vrouw Thea die uit de huiselijke benauwdheid wil breken en mbv internet de buitenwereld naar binnen haalt. Althans, dat denkt Ralph. In werkelijkheid maakt Thea een afspraak met een andere man in Londen.
5.Startsein - Van Kooten en De Bie over Kok die een onduidelijk startsein gaf voor de verkiezingscampagne. Van Kooten en De Bie vragen zich af hoe andere politieke leiders het startsein zouden geven.
6.W. van Drommelen (burger) loopt langs de borden met verkiezingspamfletten voor de gemeenteraadsverkiezingen, omdat hij de verkiesbaren niet kent en het zijn plicht vindt zijn stem goed te gebruiken.
7.Volgens Chr. Dallinga (Directeur Beheer) bekleedden alle medewerkers overbodige functies en zijn ontslagen. L. van den Burgh (voorzitter ondernemingsraad) heeft zich in de pers negatief over Dallinga uitgelaten en moet zich van Dallinga beraden op zijn functie. Van den Burgh meldt zich ziek.
8.Grote gebaar - Van Kooten en De Bie over Dijkstal die, opgenomen met een telelens, temperamentvol tegen Kok lijkt te spreken over de koopkracht. Volgens van Kooten en De Bie ging het over saxofoonspelen.
9.Jack Rubato (aandeelhouder Endemol) voelt zich zeer betrokken bij het internationale werk van Endemol. Rubato wil Global Logo’s introduceren, waarmee John of Joop met lokale hoofddeksels worden afgebeeld. Toch gaat Rubato zijn twee aandelen verkopen. Als dank voor de bewezen diensten krijgt Rubato een halve sigaar van Joop. Rubato gaat twee Ajax-aandelen kopen en gaat naar Jaap.
10.Van Kooten en De Bie over de VVD-slogan “de VVD werkt”, die niet juist is, omdat een kwart van de VVD-stemmers financieel binnen is.
11.Chr. Dallinga sluit het programma voortijdig af.
Typetjes
Ralph Ternauw, Thea Ternauw, Kees van Kooten, Wim de Bie, Chr. Dallinga, Jack Rubato, L. van den Burgh, Koos Koets, W. van Drommelen
 
Trefwoorden
BV
 
Artikelen en recensies