Van Kooten & De Bie 16


Aflevering: Van Kooten & De Bie 16
Uitzenddatum:22-02-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.L. van den Burgh (dir. Beheer Prima Plaza) was voorheen de voorzitter van de ondernemingsraad. Hij wordt geïnterviewd over de breuk in de vertrouwensrelatie tussen hem en dhr. Dallinga (voorheen directeur Beheer).
2.Van Kooten en De Bie over Jan Pronk die een serieuze dialoog leek te willen hebben met de Taliban.
3.H. van Klingelen (ambulant reprentant) gaat langs de deur om de vijf Olympische ringen te verkopen. Wanneer verteld wordt dat de buren al gekocht hebben, gaat de bewoner overstag.
4.Mensenrechten in China - Nav het contract dat de KPN sloot met het Chinese leger, wordt een KPN-delegatie op Schiphol geïnterviewd oa over mensenrechten in China. KPN zal een signaaldoosje uitzetten, met het geluid van de krekel, dat ook het geluid is van de hemelse vrede.
5.Naderende Verkiezingen - Van Kooten en De Bie missen Bolkenstein, die niet meegaat naar China met het oog op de naderende verkiezingen. Minister Sorgdrager bungelt maar blijft aan, Wim Kok rijdt op een Eurofiets. De Bie wil iets over Kok boven water krijgen met het oog op de naderende verkiezingen.
6.L. van den Burgh (Directeur Beheer) loopt zijn ronde tussen luierende kantoormedewerkers. Ook een interview met dhr. Chr. Dallinga (ziek thuis) die nergens van weet en niet begrijp dat er een breuk is. Hij voelt zich slechter dan Ceasar, Willem de Zwijger of Jezus nadat deze vermoord waren.
7.Dr. R. Clavan (polemoloog) bij Van Kooten en De Bie over de dreigende Golfoorlog nu de Olympische Winterspelen voorbij zijn. Clavan vreest de biologische wapens van Saddam. Clavan vindt de pro-Saddam protesten op de Dam nog het ergst. De pathologie is erger dan de biologische wapens.
8.Koosje en Jet Veenendaal. Jet leest een boek, maar wordt steeds gestoord door Koosje die, om Jet weg te pesten, citeert uit damesblad Margriet waarin een artikel over Rita Kok staat.
9.Van Kooten en De Bie over Wim en Rita Kok en andere bekende Nederlandsers die steeds meer op elkaar gaan lijken.
10.In een poging de vertrouwensbreuk te herstellen, gaan Van den Burgh en Dallinga samen door één deur, maar bij de volgende gaat het al verkeerd.
11.Van Kooten en De Bie blijken “ere-hassebassen” van Zoetermeer te zijn en gaan uitgedost op pad.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Chr. Dallinga, L. van den Burgh, Harry van Klingelen, klant, Remco Clavan, Jet en Koosje Veenendaal
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies