Van Kooten & De Bie 4


Aflevering: Van Kooten & De Bie 4
Uitzenddatum:02-11-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie over de Spice Girls en prins Charles op bezoek bij Mandela.
2.Heterogen – Jan Casteleins’ (dwaze opa) zoon René is homo en heeft een kind verwekt bij een lesbo. De partner van de Lesbo wil de vader niet erkennen, laat staan de familie. Casteleins kan het niet verkroppen dat de ouders van de lesbo’s wel het kleinkind mogen zien. Casteleins belt aan, maar als er wordt niet opengedaan, gaat hij schelden.
3.Boemerang – Eberhard Strinsen (innovator) houdt zich bezig met projecten waar het en/en concept van toepassing is commercieel levensvatbaar en wereldverbeterende elementen met zich meedragen. Strinsen wil een keten van natureshops opzetten in de hoop de verstedelijkte mens in contact te brengen met de natuurbeleving. Dit kan met het gooien van een boemerang, maar er zijn ook andere produkten.
4.Van Kooten en De Bie over minister Sorgdrager die extreem rechtse partijen wil verbieden. Ondertussen geeft Strinsen een demonstatie boemerang werpen.
5.De Avonden – P. Boei en J. van Woerkom (revianen) waren niet bij de bijeenkomst voor het boek De Avonden 50 jaar, alhoewel zij daar wel een rol in spelen als politieagent. Samen reconstrueren zij het verhaal maar worden er tot hun ongenoegen niet in genoemd.
6.Weinreb – Van Kooten wil Aad Nuis (Staatssecretaris) vragen stellen over het vertrouwen dat Nuis in het verleden stelde in de zwendelaar Friedrich Weinreb. Nuis heeft zich hier nooit voor geëxcuseerd. Wanneer Nuis wegloopt gaat Van Kooten hem achterna.
7.Joop Kans (huismeester Allesteate) krijgt honger van al het werk. Blijkt de kantine op zondag dicht te zijn. Kans bestelt chinees. R. Oudkerk (Tweede Kamerlid en huisarts) zegt dat Montignac hem helpt. Van Kooten en De Bie vragen zich af waarom een huisarts Montignac nodig heeft om af te vallen en wensen dat Oudkerk van de PvdA-lijst wordt afgevoerd. Kans informeert of Van Kooten en De Bie ook chinees willen. Deze slaan het af met het oog op de lijn. Kans stelt dat Montignac iets is voor de rijken. De armen zijn te dik om dat Montignac te duur is.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Jan Casteleins, Eberhard Strinsen, P. Boei, J. van Woerkom, Aad Nuis, Joop Kans
 
Trefwoorden
homo, Reve, Gerard
 
Artikelen en recensies