Van Kooten & De Bie 5


Aflevering: Van Kooten & De Bie 5
Uitzenddatum:09-11-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:54
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie besteden aandacht aan de achteruitgang van de mussenstand in Nederland. De mus was zo gewoon dat hij nu bijna is uitgestorven.
2.De Verzamelaars - Bert van Veen en Henk de Boer verzamelden eerst plaatjes van bekende homoseksuelen, maar nu overlijdensberichten van bekende Nederlanders. Door hun collectie houden ze de overledenen levend. Nieuw is de collectie Bekende Nederlandse Gescheidenen.
3.Onderwereld – Bekende Nederlandse gezagsdragers dossen zich uit als onderwereldfiguren. Gelukkig dat Wim Kok en Hans Dijkstal zich niet uitdossen als de Blues Brothers.
4.Ongeplaatst – Bea de Wilde (-D66- ongeplaatst) heeft nooit het woord mogen voeren als kamerlid en is nu niet eens genoemd als ongeplaatst kamerlid. Ze denkt dat dit gebeurd is omdat ze Hans van Mierlo (minister van buitenlandse zaken) heeft gezegd dat hij moet aftreden. Van Mierlo ontkent dat hij aftreden overwogen heeft. De Wilde vliegt eruit.
5.Bij de dokter – Huisarts kan het roken niet laten. De patiënt zegt dat hij al die jaren emotioneel heeft moeten meeroken met zijn arts. Net zoals hij geen brandweerman wil die met lucifers speelt, wil de patiënt een huisarts die niet rookt.
6.God - Van Kooten wil weten of De Bie in God gelooft. Van Kooten zou wel willen. Steeds meer mensen treden uit de kerk maar zeggen wel “God wat een lekker eten”. Uit onderzoek zou wel blijken dat er geen hel meer zou zijn.
7.De brug - Erberhart Strinsen (innoverend denker) over de kloof tussen burgers en politiek. Na een bijeenkomst op Allestaete zijn er ontwikkelingen dat de politiek en commercie elkaar gevonden hebben. Voor SBS6-Publiek wordt politiek gebracht met een portie seks. Rukkers zijn ook stemmers!
8.Van Kooten en De Bie zien een spandoek van Joop Kans hangen. Kans wil graag dat Beatrix haar verjaardag in de “hoofstad” vieren. Kans voorziet problemen in het altijd lastige Amsterdam, kortom “60 in de Hofstad”.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Bert van Veen, Henk de Boer, Bea de Wilde, Eberhard Strinsen, Joop Kans
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies