De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 2


Aflevering: De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 2
Uitzenddatum:04-04-1999
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 22:50 - 23:15
Duur: 25 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] Spreker: Wim de Bie / De Bunker van de Bie (1998-1999)

Inhoud
1.De Bie doet boodschappen in een supermarkt. Hij besluit paaseitjes mee te nemen. Het is moeilijk een keuze te maken uit de vele soorten.
2.De Bie begeeft zich op weg naar De Bunker, een voormalige observatiepost voor biologen. Hier werkt De Bie aan zijn nieuwe boek. Het boek gaat over zijn (niet-bestaande) ééneiige tweelingbroer Lex.
3.Lex de Bie is helemaal niet blij met het boek van Wim de Bie. Lex de Bie wandelt weg zoals Wim de Bie dit typt. Wim legt uit dat hij en Lex, in de loop van de tijd uit elkaar zijn gegroeid.
4.Lex demonstreert een opblaastulp. Hij heeft een optie genomen op alles wat opblaasbaar is. Tamira, de vrouw van Lex, haalt de koffie terwijl Lex van alles demonstreert.
5.De Bie peinst over wat hij Lex nog meer kan laten doen. Lex heeft opties genomen op bouwen in de hoogte. Boze Muiderbergers protesteren tegen nieuwe bouwplannen voor een flat. De Muiderbergers hebben vergeten een uitzichtoptie te nemen. Hier kan Lex in voorzien.
6.De Bie is niet tevreden over het woord optie. Lex doet ook aan spin-off. Aan de hand van paaseitjes legt hij uit hoe dit werkt. Vervolgens geeft Lex nog een paar voorbeelden van spin-off van de Kosovo-oorlog.
7.De Bie maakt van Lex een generaal. Vervolgens wordt Lex als generaal-majoor bd L. de Bie door Twee Vandaag geïnterviewd naar aanleiding van het gevangennemen van Amerikanen. Lex verteld dat hij als piloot tijdens de koude oorlog zo min mogelijk kontakt met de vijand had. Lex is teleurgesteld over de houding van de krijgsgevangenen.
8.Paasduim – De Bie heeft een paasduim van het eitjes pellen. Hij tobt over het schrijven over de oorlog. Hij heeft als eerste een kunstwerk over de oorlog gemaakt getiteld 'installatie eitjes en soldaatjes 1999'.
Typetjes
Wim de Bie, Lex de Bie, Tamira de Bie
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies