De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 5


Aflevering: De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 5
Uitzenddatum:25-04-1999
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 23:05 - 23:25
Duur: 20 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] Spreker: Wim de Bie / De Bunker van de Bie (1998-1999)

Inhoud
1.Martin de Bie, optie-makelaar probeert zijn broer Wim te bezoeken in de bunker. Martin haalt een artikel uit de krant aan, waarin burgers moeten meebetalen aan het uitzicht op natuur. Martin ziet wel commerciŽle mogelijkheden in deze "nieuwe natuur". Fietsers zijn rondrijdende portemonnees. Martin zakt weg in de modder en keert om. Hij komt wel terug als er een terras is aangelegd bij de bunker.
2.De Gemenerik Ė een laagveen mythe. Wim de Bie over oude natuur, Het Naardermeer. Hier heeft een mens een 'nest' gebouwd. Wim de Bie gaat met Gradus Lemmen van Vereniging Natuurmonumenten op expeditie. Elders vertelt vertelt de bewoner van de hut, Fagin de Schurk, over zijn leven als kruimeldief. Dit leven is door Charles Dickens beschreven. Fagin toont advertenties van de musical Oliver. Terwijl de hut in Het Naardermeer wordt afgebroken, gaat Fagin de stad in en demonstreert hoe hij steelt. Vroeger leidde hij jongens op tot kruimeldief, nu maakt hij met jongens en meisjes porno. Hij zou nu niet meer Fagin, the Jude moeten zijn maar Fagin, the Serv, en alle voorstellingen zouden uitverkocht zijn.
3.Een Off-day. Martin de Bie, optie-verzekeraar, heeft slecht geslapen. Hij introduceert een verzekeringsautomaat. Je kunt je tegen alle tegenslag verzekeren door per soort een gulden in de automaat te doen. Een off-day wordt zo een topdag. Hij gaat er meteen octrooi op aanvragen.
4.Wim laat een ijzingwekkende foto zien van de Navo-top. Iedereen stad in het gelid. Zolang zij pal staan voelt De Bie zich veilig en gaat met een gerust hart slapen.
5.In het donker is Fagin op zoek naar De Bie en dreigt hem te vermoorden. Zijn hut is door De Bie en Lemmen vernield. De Vereniging Natuurmonumenten heeft Fagin doorverwezen naar De Bie. Terwijl Fagin op de deur bonst kruipt De Bie weg onder de dekens. Fagin stelt zich kandidaat premier.
Typetjes
Wim de Bie, Martin de Bie, Fagin de Schurk
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies