De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 6


Aflevering: De Bunker van De Bie: Berichten uit het Laagveen 6
Uitzenddatum:02-05-1999
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 22:45 - 23:10
Duur: 25 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] Spreker: Wim de Bie / De Bunker van de Bie (1998-1999)

Inhoud
1.Wild life in the Polder (1) - Sir William Ph. de Bie vertelt over dieren in het poldermodel.
2.De Bie moet de bunker over twee weken verlaten voor een stel biologen. Het boek zal gaan over zijn drie broers, Martin, Lex en Nick. Zij zijn streng opgevoed met de radio en politieke en maatschappelijke discussies met als gevolg dat ze allen obsessief met de tijd omgaan.
3.Martin de Bie, optie-makelaar, neemt een optie op taarten met de tekst "27 april Koningsdag". Hij is als lid van het Oranjecomité aanwezig bij enkele Koninginnedag-festiviteiten in Bussum en controleert op het uithangen van de Nederlandse vlag en wimpel.
4.Wim over zijn oudste en sympathiekste broer, het achterblijvertje Nick (oud-tatoeëerder), die volgens hem de meest betrokkene is. We zien Nick die tevergeefs van een Oranjemarkt komt waar hij heeft geprobeerd Koninginnedag-hutspot te verkopen "voor Kosovo". Zijn vertrouwen in de mensheid is "total loss".
5.Lex de Bie (hoogleraar communicatiewetenschappen) was altijd vaders oogappel en voerde het hoogste woord. Altijd was hij bezig met analyseren: de tijd de baas blijven. We zien Lex en Titia zijn vrouw voor een bord hutspot die ze van Nick hebben gekregen. Lex moet nog even naar kantoor en vertelt over het optreden van de leden van de parlementaire enquête-commissie Bijlmerramp in "Laat de Leeuw" waarin het gaat over gevulde koeken. Lex veronderstelt stress bij de enquête-leden en beveelt een medische behandeling aan. Lex heeft het rapport 'Van Beladen Vlucht tot Gebraden Klucht' opgesteld.
6.Wim de Bie werkt verder aan boek. Hij lijdt aan maniakale honger naar nieuws. De voorlopige werktitel van zijn boek wordt: "Dit was Brandpunt. Goedenavond".
7.Wild life in the Polder (2) - Sir William Ph. de Bie vertelt over dieren in het poldermodel de bacterieën die tijdens het douchen vrijkomen zullen een einde maken aan het polder model.
Typetjes
Wim de Bie, Lex de Bie, Martin de Bie, Nick de Bie, Sir William Ph. de Bie, Titia de Bie
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies