Beetje Laat 6 - Persiflage op 'Van de Schoonheid en de Troost'


Aflevering: Beetje Laat 6 - Persiflage op 'Van de Schoonheid en de Troost'
Uitzenddatum:12-03-2000
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 22:30 - 22:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] Nachtcrème / Beetje Laat (1999-2000)

Inhoud
1.Van de Barmhartigheid en de schuld (1) Martha van Ossenbrugge (hoogleraar fiscaal recht) jongste hoogleraar ooit, wordt tijdens een interview geconfronteerd met veronderstellingen over barmhartigheid en schuld.
2.Hallo? Is er iemand thuis? - De Bie over het mea culpa van de paus.
3.Van de Verbeelding en de Echtheid - In verband met het thema van de boekenweek klassieke literaire werken, signeert Heere Heere (schrijver) de bijbel. Lezers willen weten of het fictie of werkelijkheid is. Een lezeres wil uiteindelijk wel het boek maar geen handtekening er in.
4.Van de Hebzucht en het Goud - Tiny en Harry van Opdam (grote zelfstandigen) hebben een bedrijf met internethandel waarmee zij hopen miljardair te worden. Zo kunnen kijkers in Japan en Amerika tegen betaling online een SM-programma met Tiny en Harry zien.
5.Van de Barmhartigheid en de schuld (2) Er is meer dan tabellen, cijfertjes en grafieken. Martha van Ossenbrugge over de dood van haar hond Fikkie.
6.Hallo? Bent u daar nog? - De Bie heeft geen aandelen World On Line.
7.Van de Mogelijkheid en de Wens - Leny en Bob Hamerslag (gesiametiseerd echtpaar) wilden altijd samen zijn. Met de samenvoeging van hun twee hoofden is deze wens in vervulling gegaan. dr. M.P. Stoutendijk (satisfactie chirurg) heeft de operatie uitgevoerd. Hij ziet geen bezwaren. Leny en Bob willen later ook andere lichaamsdelen laten siametiseren.
Typetjes
Heere Heere, Harry van Opdam, Bob Hamerslag, Martha van Ossenbrugge, Lezeres, Leny Hamerslag, Tiny van Opdam, dr. M.P. Stoutendijk
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies
Het Parool, (Column, 15-03-2000)