De Bühne van De Bie 6


Aflevering: De Bühne van De Bie 6
Uitzenddatum:19-11-2000
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:28 - 20:52
Duur: 24 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] De Bühne van De Bie (2000-2001)

Inhoud
1.Hoe organiseren wij een goed congres - Namens Organisatiebureau Bies BV opent De Bie het congres. De Bie geeft gratis tips hoe een congres 'verserieust' of 'belangrijkt' kan worden. Van belang is ambiance, catering, impact, uitstraling, thema, leiderschap en multimedia.
2.Theme 1: Misuse of Power - Lucy Hoog (directeur BV Firma) verveelt zich en probeert een aantal maal Miep Laag (werkneemster) te ontslaan zonder dat daar een reden voor is. Uiteindelijk neemt Miep zelf ontslag.
3.De Bie legt uit dat het nu tijd is voor 'Voskuilen': stoom afblazen over kantoorverwikkelingen. Om het niveau van borrelpraat te ontstijgen komt er voor de lunch nog een spreker.
4.Live via Satelliet - dr. Talking Head uit Ohio verteld over het belang van de hand in deze tijd.
5.Theme 2: Lack of Leadership - Pam en Pap Hoog (ouders) krijgen ruzie over de wijze waarop ze met hun verwende 32-jarige dochter Lucy om gaan.
6.De Bie kondigt de finale van het congres aan.
7.Verborgen Leiders - Else Kranach en Peter van Helst zijn op zoek naar een passende werkkring voor hen beide. Zij denken aan een galerie voor Oost-Europese realistische kunst.
8.Het slot van een congres heeft volgens De Bie een open en positief einde.
9.Allulah Kitsumbah (minister van Ganobabwe) sluit het congres af met de gedachte dat alle mensen van de wereld mooi zijn.
Typetjes
Pap Hoog, Peter van Helst, Miep Laag, Mam Hoog, Else Kranach, Lucy Hoog, Allulah Kitsumbah
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies