De Bühne van De Bie 8


Aflevering: De Bühne van De Bie 8
Uitzenddatum:03-12-2000
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:54
Duur: 24 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] De Bühne van De Bie (2000-2001)

Inhoud
1.Vanwege ziekte en verlof is er geen personeel in de studio en moet De Bie alles zelf doen.
2.Wim de Bie presenteert: De Eerste Oudejaarsconférence van 2000! (1) - Hoewel Wim de Bie vindt dat met Wim Kan de oudejaarsconférence is uitgestorvenen, doet hij op verzoek van de VPRO een aanzet tot een conférence.
3.Verzuimen - Terwijl Ria Recourt (uitzendkracht) zich ziek meldt wordt er al aangebeld door H.F.J. Schinkel (verzuimbegeleider) Ria krijgt een verzuimverlenging van één uur.
4.Oudejaarsconférence (2) – De Bie vervolgt de conférence maar het automatische lichtplan zit hem steeds dwars. De Bie vat het jaar samen in DNA,BSE; Met de nieuwe euthanasiewet verwacht het VVV duizenden terminale patiënten.
5.De Consulente – Nadat de euthanasiewet is aangenomen heeft Sandra Gemering (uitvaartconsulente) het druk. Op een kerkhof zoekt ze met Rutke Krans-Den Doolhorst een plaats uit voor haar nog levende vader. Samen bezoeken ze meneer Den Doolhorst en regelen ze de begrafenis met hem zonder dat hij weet waar het over gaat.
6.Oudejaarsconférence (3) – De Bie werpt een laatste blik in het jaar 2000. In een grafkist ligt Meneer Boosman. De onmondige burger is dood. Dan blijkt Boosman nog levend te zijn. Boosman wil gesmokkeld worden naar een betere poppenspreker.
7.Eddie Mooi doet Sinterklaasinkopen voor zijn vrouw. Hij laat zich adviseren in een Parfumerie & Schoonheidssalon door de verkoopster, die er meer tijd voor uittrekt dan Eddie lief is.
8.Oudejaarsconférence (3) – De Bie wil het jaar 2000 ten grave dragen. Hij belt de uitvaartconsulente. Er blijkt een groot verzuim onder de dragers. Het advies is om de doden zelf te begraven, hetgeen De Bie dan maar doet.
Typetjes
H.F.J. Schinkel, prof. A.I. den Doolhorst, Boosman, Eddie Mooi, Ria Recourt, Rutke Krans-den Doolhorst, Sandra Gemering, Verkoopster
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies