Spreker: Wim de Bie 8 - De brandbreedte van het scenario


Aflevering: Spreker: Wim de Bie 8 - De brandbreedte van het scenario
Uitzenddatum:13-12-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 22:45 - 23:10
Duur: 19 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] Spreker: Wim de Bie / De Bunker van de Bie (1998-1999)

Inhoud
1.Mr.dr. J.M.A. Mandersloot verklaart namens de adviescommissie dat de samenwerking met De Bie en de VPRO wordt beŽindigd. De discussie zal worden voortgezet op SBS6. De Bie is opgelucht.
2.De Bie neemt de hele gang van zaken nog eens door en laat een 'Postbus 51'spotje zien over de Toekomst. Ook laat De Bie fragment uit de eerste aflevering van 'Spreker: Wim de Die'.
3.De Bie vertelt over een buurvrouw die klaagt over de geluidsoverlast. De Bie blijkt īs avonds aan klompendansen te doen.
4.De Toekomstman vertelt vanuit zijn kantoor over het debat dat op internet is gevoerd. Hij begraaft de tijdcapsule met ideeŽn over de toekomst.
5.De Bie laat enkele kamers van de Burcht van Berlage zien. Gebleken is dat de plannenmakers geen rekening hadden gehouden met Het Lot.
6.De Bie over groei- en nood scenario's. De Bie legt de stelling 'Heeft een maatschappelijk debat zin' voor. Er wordt massaal nee gestemd. Het maatschappelijk debat is een fopspeen. Het zogenaamde BBC-model maakt van Nederland een aangeharkt achtertuintje. De VPRO kan dan beter naar het internet verhuizen.
Typetjes
Wim de Bie, mr. dr. J.M.A. Mandersloot, de Toekomstman
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies