Simplisties Verbond 51


Aflevering: Simplisties Verbond 51
Uitzenddatum:17-12-1978
Zender: Nederland 2
Duur: 18 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1978-1979)

Inhoud
1.Koot en Bie vertellen dat ze het conflict met mr. O. van der Panne uit handen hebben gegeven aan hun advocatencollectief. Vervolgens kondigen ze een filmpje aan over de ansichtenkaartencollectie van mr. O. van der P.
2.Bie vond het filmpje nostalgie vermengd met seksistische humor. Koot vraagt naar de gebroken arm van Bie. Daarnaa kondigt Bie "Mary Hartman, Mary Hartman" aan.
3.Koot en Bie over de winnaar van de Zilveren Camera in de categorie nieuws: een foto van de arrestatie van de RAF-leden Schneider en Wackernagel in november 1977. Bie meldt dat een van de politiemannen op de foto telefonisch contact heeft gezocht en dat Koot en Bie deze man hebben opgezocht.
4.Telefoontje 2: rechercheur J. van der V. over de avond waarop de foto is gemaakt. Gevolgd door uitzending van "Hollands Spoor".
5.Koot en Bie over telefoontjes die er zullen zijn gegaan van Koos Rietveld naar huize Kappeyne van de Copello, dat hij het CDA niet had moeten laten vallen. Vervolgens vertelt Koot over het telefoontje dat ze hebben gekregen over het oorlogsverleden van mr. O. van der P.
6.Bie in gesprek met Cor van der Laak over het oorlogsverleden van mr. O. van der P. In het verzet stond hij bekend als oom August, maar in niet-verzetskringen werd nooit over oom August gesproken.
7.Bie over een verschil van mening dat hij heeft met Koot, omdat Koot zo weinig modisch is. Gevolgd door het programma "De ziel van textiel".
8.Koot draagt nu ook een mitella. Koot neemt telefoon aan, mr. O. van der Panne wil zijn eindoordeel geven. Hij geeft aan dat hij daar juridisch recht op heeft. Bie belt met het advocatencollectief. Mr. O. van der P. mag zijn eindoordeel geven, hij vond het "wel een geinige avond". Bie denkt dat van der P. naar het andere net heeft gekeken, naar Van de Meyden. Vervolgens laat Bie een fragment zien van de uitzending van Van der Meyden, waarin een man die verkleed is als de Kerstman wordt geïnterviewd die een pistool laat zien. Daarna geeft Koot aan wat er in het laatste journaal zal zitten en vraagt aan Harmen Siezen: "vielen er nog doden en gaat het nog vriezen? Kom op met het journaal, want ik heb je in de smiezen."
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Cor van der Laak, J. van der V.
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies