Het Gat van Nederland


Aflevering: Het Gat van Nederland
Uitzenddatum:25-12-1977
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 21:10 - 22:45
Duur: 90 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1977-1978)

Inhoud
1.Het Kerstverhaal - Prof. dr. Piet Steenkamp (CDA) leest het kerstverhaal volgens het evangelie van Lukas.
2.Kerstmis in de Bijlmer - Shots van schoonmakers pratend op galerij, nachtopnames flats en benzinestation.
3.Een nieuwe epidemie - Interview met Rudy Hoorn, heroïneverslaafde, die vertelt over het ontstaan van zijn verslaving in de jaren '60, drugsgebruik tijdens zijn werk, de prijs van heroïne, deoverstap van opium naar heroïne, de overstap van spuiten naar roken, stelen als bron van inkomsten.
4.Hollands Glorie - Hans Keller op zoek naar Hollands glorie in Schotland en de booreilanden in de Noordzee onder leiding van Ken Bar van de Schotse VVV. Shots van deinend booreiland, landschap rond Aberdeen.
5.De illusies van Jacob Schot - Schilder Jacob Schot bij tentoonstelling van eigen werk, fragmenten uit films met Fred Astaire, plakboek met filmfoto's.
6.Van Kooten en De Bie - Overal in Nederland - Koot en Bie bezichtigen hun nieuwe huis in aanbouw.
7.Hollands Glorie 1980? - Hans Keller op zoek naar Nederlanders in Schotland. Luchtopname van booreilanden en een schaalmodel van een booreiland.
8.J.A. Deelder's Stadsgezicht - Portret van Rotterdam door dichter Jules Deelder met shots van Deelder op diverse locaties in de stad en voorlezend uit eigen werk. Hij bezoekt onder andere Spangen tijdens een wedstrijd van Sparta, de markt, museum Boymans-van Beuningen, het café, en treedt zelf op in de Rotterdamse Schouwburg.
9.Hollands Glorie 1980? - Hans Keller nog steeds op zoek naar Hollanders in Schotland. Gesprek met Nederlandse schippers en shots van boorplatform, schip op volle zee, vismarkt Aberdeen, Radio Scheveningen.
10.Lovestory - Alfred Lagarde, diskjockey, zet een plaat van Randy Newman op, verliefd stel op het strand.
11.Gedicht in de maak - Met dichter Hans Verhagen (onder andere een oude dame die nog met poppen speelt).
12.Robert Jaspar Grootveld over vlotten.
Typetjes
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies