Van Kooten & De Bie 8


Aflevering: Van Kooten & De Bie 8
Uitzenddatum:30-11-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:54
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Aanslag – Van Kooten en De Bie over hun leader die vernield is door een onbekende Tjilpkenner, die van God heeft gehoord dat het Tjielp zou moeten zijn. Van Kooten vindt het wel aardig dat mensen een gek nodig hebben om hun afkeer tegen moderne kunst te laten blijken.
2.Millenniumprobleem – J. Timmer (voorzitter Millennium Platform) gaat het probleem aanpakken. Joop Kans (huismeester Allesteate) ziet het probleem niet. Misschien zijn er problemen met de computers, die door de programmeurs zelf veroorzaakt zijn. Het beste is om gewoon te wachten tot 2 januari 2000.
3.Doping – Karel van Loenen (wielrenner) slikte alles wat hij van dokter Luc Pontia kreeg voorgeschreven. Dit waren gestampte zwavelkopjes omdat hij niet vooruit te branden was. Pontia zegt geen arts te zijn maar poppendokter. Hij denkt dat Van Loenen nooit heeft kunnen aanvaarden dat hij al een relatie had. Van Loenen draait rondjes op de rotonde.
4.Koninklijk – Van Kooten en De Bie over de nieuwe vorm van journalistiek rond prins Maurits en Marilθne.
5.De verzamelaars - Bert van Veen en Henk de Boer verzamelen alles van bekende Aids-overledenennen. Ondertussen dippen Van Veen en De Boer voor aids. De waarde van de dipsaus wordt verdubbeld en opgestuurd naar het Aidsfonds.
6.Kritisch Taalbeheer Allesteate – dr. E.I. Kipping (neerlandicus) over taalfouten in het stappenplan van het Millennium Platform.
7.Deal – Van Kooten en De Bie over het woord dat uit het crimineel circuit de Nederlandse taal is ingeslopen. Met Ministerie van Justitie sluit deals als ze het nog een beetje in de hand hebben.
8.Fans - Bert en Dien Meibos
9.Voortuintjes – Kans betegelt het grasveld achter Van Kooten en De Bie om de tuin millenniumbestendig te maken. Het millennium wordt een nieuw stenen tijdperk. Te zien is een filmpje met stenen voortuinen. Misschien te gebruiken voor ultra-lightvliegtuigen?
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Joop Kans, Karel van Loenen, Luc Pontia, Henk de Boer, Bert van Veen, E.I. Kipping, Dien Meibos, Bert Meibos
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies