Van Kooten & De Bie 18


Aflevering: Van Kooten & De Bie 18
Uitzenddatum:08-03-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:55
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Bea de Wilde (plv-hfd Personeelszaken) voert in het kader van de Internationale Vrouwendag een éénvrouws-aktie voor de deur van het Prima Plaza office centre ivm de arbeidsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. L. Van den Burgh (werknemer), werkt echter ook op zondag omdat zijn vrouw "thuisvrouw" is geworden.
2.Van Kooten en De Bie over de geruchten dat zij hun samenwerking zouden beëindigen en de rol die Ischa Meijer hierbij zou hebben gespeeld. Van Kooten zou een relatie met Ischa Meijer gehad hebben en overwogen hebben om een nieuw duo met Meijer te starten.
3.Weggevaagd - Beide kandidaten van de "Hohohomopartij" (Lijst 14 in Ter Weksel) vertellen over hun debacle bij de gemeenteraadsverkiezingen, maken ruzie over de naam van de partij en geven commentaar op de benadering van homoseksuelen door het bedrijfsleven. Het eindigt in slaande ruzie.
4."De schrijver en het landschap" is het thema van de boekenweek. Een schrijver doet inspiratie op in de natuur. Een wandelaar geeft hem ongevraagde adviezen.
5.Vrouwen en vis - Bea de Wilde klaagt over het taalgebruik over vrouwen en met name over Hans Dijkstal, die wil vissen in de vijver van vrouwelijk toptalent.
6.Art in reality – Sjef Derue (galeriehouder) exposeert de succesvolle wegwerpkunst van Jolus van Baak. Jolus van Baak (kunstenaar) vertelt over zijn fascinatie voor weggegooide voorwerpen, mn. slabestek, warmwaterzakken en herenbretels die hij fotografeert. Hij wordt gevolgd tijdens zijn werk.
7.Bloopers - Van Kooten en De Bie in een aantal in scène gezette bloopers uit diverse sketches uit deze aflevering. Van Kooten is met Veronica in gesprek over een programma met seksbloopers.
8.Bert en Dien Meibos (fans) zijn nu fan van Els Borst ("VVD") omdat ze zielig is vanwege het verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen.
9.Bea de Wilde sluit af en L. van den Burgh zegt dat Internationale Mannendag van hem niet hoeft, vaderdag is voor hem genoeg.
Typetjes
Dien Meibos, Bert Meibos, Kees van Kooten, Wim de Bie, Bea de Wilde, L. van den Burgh, Sjef Derue, Jolus van Baak, Leo, Rutger
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies