Van Kooten & De Bie 19


Aflevering: Van Kooten & De Bie 19
Uitzenddatum:15-03-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Ongewenste intimiteiten (1) - Chr. Dallinga (dir. Beheer Prima Plaza), over de nieuwe bedrijfsregels teneinde ongewenste intimiteiten tegen te gaan. L van den Burgh (werknemer) wordt gewezen op de aparte dames- en hereningang tot het gebouw.
2.Liegen in de politiek - Van Kooten en De Bie over minister Zalm die moest liegen over de technoleaseconstructie van Philips en de Rabobank. Van Aartsen moest liegen over de vleesfraude. Liegen met zes nullen is geen liegen. Van Kooten en De Bie willen terug naar ouderwets de hand erop. Wordt er dan toch nog gelogen, dan de hand eraf.
3.Boekenweek - Stand-ins vervangen de afwezige Arnon Grunberg en Connie Palmen om te signeren in diverse boekhandels. Gesprek met Piet Koudijs (Sinterklaascentrale De Heerlijke Avond) die als Arnold Grunberg de grote vraag van boekhandels probeert te vervullen. “Connie Palmen” is van de concurrent De Nieuwe Sinterklaascentrale.
4.Interactieve educatie – Prof. Dr. L.M. Plaschaert (hartchirurg) praat met Jaap Kooistra (ex-hartpatiënt) die, om de wachtlijsten te ontlopen, door zijn buurman Theo, van beroep postbode, werd geopereerd met behulp van CD-roms over openhartchirurgie en plastische chirurgie.
5.De maatschappij, dat ben jij - Naar aanleiding van een ideëel reclamespotje van SIRE, laat Catalijne van de Pas (thuisvrouw) de bejaarde Meneer de Bont aan een riempje uit.
6.Van Kooten verbaast zich over het feit dat bij geldtransporten “geldtransport” op de wagens staat. De Bie over het verschijnsel huishoudstress en het huishoudstresstrainingscentrum. De Bie ergert zich aan de interviewvragen “want” en “dus”, die worden gesteld om de eigen superioriteit te tonen.
7.Ongewenste intimiteiten (2) – Chr. Dallinga wil dat de medewerkers een groot lettertype gebruiken om ongewenst overhangen bij het meelezen te vermijden. In de lift blijken anti-intimidatieregels van kracht geworden te zijn. Dames rechts, heren links, iedere etage stoppen, heren de handen in de zakken.
8.Carla en Frank van Putten (moeder en zoon) over ongewenste intimiteiten. Nu Frank 40 wordt, krijgt hij een eigen bed dat moeder voor hem gaat aanschaffen. Frank heeft een eigen idee over het ideale bed.
9.Dubbelzinnige grap – In vergelijking tot andere programma’s hebben Van Kooten en De Bie weinig dubbelzinnige grappen. In Het Parool staat een foto met een dubbelzinnige tekst ernaast. Van Kooten en De Bie kunnen het niet, die dubbelzinnige grappen.
10.Chr. Dallinga sluit voortijdig af met een bedrijfsalarm, het licht blijft branden. L van den Burgh zoekt de herenuitgang.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Chr. Dallinga, L. van den Burgh, Piet Koudijs, prof. dr. L.M. Plaschaert, Jaap Kooistra, Catalijne van der Pas, dhr. De Bont, Frank van Putten, Carla van Putten, Connie Palmen
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies