Van Kooten & De Bie 20


Aflevering: Van Kooten & De Bie 20
Uitzenddatum:22-03-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Eberhard Strinsen (innovator) is weer terug in Prima Plaza dat sindsdien weer Allestaete en/en profijtbedrijvigheden heet. Hij ontvouwt zijn plannen voor de nieuwe media in het nieuwe millennium. Strinsen komt met de Pincode-loterij, Hier geldt het en/en beginsel: en Nederland rijp voor de nieuwe Media en HMG uit het dal getild.
2.Twee leden van het Millennium Crisisteam Allestaete houden zich bezig met het de mentale problemen als gevolg van de millenniumwisseling. Deze "Millennium Madness" willen zij bestrijden door te benadrukken dat het een hele gewone jaarwisseling is. Daarnaast is er de "Millennium Madness Protectioncap", voor mensen voor wie het millennium te veel geworden is.
3.Eberhard Strinsen ontvouwt zijn plan om in de studio van Van Kooten en De Bie een dagelijks, wereldwijd praatprogramma te gaan maken.
4.Het echtpaar Van der Pas bezit twee auto's. Het probleem om uit te zoeken wie in welke auto verantwoordelijk is voor welke bekeuring hebben ze opgelost door twee identieke auto's te kopen.
5.Eberhard Strinsen vertelt dat hij zijn plan om bij de leefbaarheid van de woonomgeving ook aandacht aan het straatmeubilair te besteden, heeft voorgelegd aan de gemeente Den Haag. Te zien is een tv-fragment waarin oude lantaarnpalen worden teruggeplaatst.
6.Lantaarnpaal - Man bij bushalte wordt aangesproken door De Vieze Man. Hij begint een gesprek over het glijden langs gladde lantaarnpalen, hoewel hij het liefst langs mensen zou willen glijden. Als de Vieze Man vieze taal gaat uitslaan, holt de man weg.
7.Van Kooten en De Bie terug in de oude ruimte, zien af het leiden van het wereldpanel van Eberhard Strensen. De Bie wil satire scenes maken met geestelijk gehandicapten. Van Kooten en De Bie verlangen terug naar de pioniersfase van de televisie.
8.Van Kooten en De Bie doen op het station van Hilversum verslag van de aankomst van de eerste elektrische trein. Hij rijdt echter met grote snelheid voorbij. (zwart/wit beelden)
9.Van Kooten maakt zich druk over ďal die presentatoren en programma's waarvan de uiterste amusementsdatum al is verstreken" en waar hij niet bij wil horen.
10.Koos Koets (directeur Morekop TV) spreekt Aad Nuis (Staatssecretaris D66) aan over het feit dat BNN een omroepconcessie heeft gekregen. Verder klaagt hij over het feit dat hij nooit een reactie heeft gehad op zijn verzoek uit 1980 om een publieke omroep op te richten. Aad Nuis wil geen antwoord geven op de vraag wat hij na de verkiezingen gaat doen.
11.Van Kooten vertelt dat hij stopt met televisie en nog niet weet wat hij wil gaan doen. De Bie vertelt dat hij niet stopt en dat hij bezig is met een nieuw televisieprogramma. Van Kooten sluit af met de woorden: "Al worden Van Kooten en De Bie 100 jaar, zij gaan nooit uit elkaar".
Typetjes
De Vieze Man, Kees van Kooten, Wim de Bie, Eberhard Strinsen, Catalijne van der Pas, Koos Koets, Aad Nuis
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies