De Bühne van De Bie 9


Aflevering: De Bühne van De Bie 9
Uitzenddatum:11-02-2001
Zender: Nederland 3
Duur: 23 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] De Bühne van De Bie (2000-2001)

Inhoud
1.Beelden van Delft en krantenkoppen over de moord op Willem de Zwijger.
2.The Portal presenteert i.o.v. VPRO-TV De Zwijger spreekt!: een open aanbieding - Willem de Zwijger verbaast zich over het heronderzoek op zijn moord. Hij leeft zolang de moord niet is opgelost. Na commentaar op de huidige politieke situatie laat De Bie zich afschminken.
3.Elders in het Koninkrijk (1) - Anouk Jolles en Ruthka van Haaften van conceptueel adviesbureau The Portal, geven elk hun eigen visie op het portaal-gevoel.
4.De Bie weet niet hoe het programma verder moet. Op advies van The Portal moet hij de rol van Willem de Zwijger in zijn eigen leven doorvoeren. De Bie bespreekt met Jolles en Van Haaften hoe dit dan zal gaan. Hij maakt niet het programma, het programma maakt hem.
5.Elders in het Koninkrijk (2) - Piet Vos (professioneel wandelaar) is dyslectisch en heeft moeite met het voorbereiden van een interessant praatje bij een wandeling. Zo denkt hij in Delft een rondleiding te geven maar blijkt in Naarden te zijn.
6.Gesprek met de Vader des Vaderlands - Presentatrice Sabine van Loon interviewt Willem de Bie (Vader des Vaderlands 2001) over zijn verkiezing tot vader des vaderlands en over de rol van het Koninklijk Huis.
7.Jolles en Van Haaften denken dat ze gaan wadlopen, maar blijken te hebben ingeschreven voor wat lopen op de hei onder leiding van Piet Vos. Dan rennen beiden hard weg.
Typetjes
Willem de Zwijger, Piet de Vos, Ruthka van Haaften, Anouk Jolles, Sabine van Loon
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies