De Bühne van De Bie 12


Aflevering: De Bühne van De Bie 12
Uitzenddatum:04-03-2001
Zender: Nederland 3
Duur: 26 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] De Bühne van De Bie (2000-2001)

Inhoud
1.Er is een beroep op De Bie gedaan om zijn verontrusting uit te spreken over het nieuwe conservatisme in Nederland. Het lukt De Bie niet om iets bezielends te zeggen in dit kader.
2.M’n lapje! - Na de MZK-crisis stapt Mira Drooglever (huisvrouw), over op vleesvervangers. Godert Drooglever (eenverdiener) neemt geen genoegen met zijn zogenaamde schnitzel. Hij moet vlees hebben om te kunnen functioneren. Hij wil voorlopig apart slapen.
3.Gesprek met de Vader des Vaderlands - Sabine van Loon interviewt Willem de Zwijger over op het onderzoek naar de moord op De Zwijger. Er wordt een videoreconstructie uit 1983 getoond. De Zwijger nodigt Van Loon om uit eten te gaan. Vegetarisch.
4.Piet Hageman (voorz. Bijna Ongevallen Raad) en Puck Hageman (lid Bijna Ongevallen Raad), bespreken een aantal bijna ongevallen. Op de plek van een bijna-ongeluk worden bloemen gelegd.
5.De Bie over de zwarte lijst van het nieuw conservatisme. Wat hem betreft kan het Nationaal Songfestival er ook op. De Bie heeft een aantal radicale oplossingen over de overbevolking en de natuurproblematiek: maak Nederland kleiner door eenderde onder water te zetten.
6.De man van Wanda wil van Wanda, die zwaar ziek op bed ligt, opgewekte video-opnamen maken zoadat hij deze na haar overlijden kan afspelen.
7.Drie maanden later - Teleman wil de beelden van de overledene niet op een digitale grafzerk afspelen maar op een mobiel telefoontje. Volgens Teleman helpt dit bij rouwverwerking. Hij demonstreert dit met de ingesproken beelden van zijn daarna overleden vrouw Wanda.
Typetjes
Godert Drooglever, Willem de Zwijger, Piet Hageman, Teleman, Mira Drooglever, Sabine van Loon, Puck Hageman, Wanda
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies