De Bühne van De Bie 13


Aflevering: De Bühne van De Bie 13
Uitzenddatum:11-03-2001
Zender: Nederland 3
Duur: 24 minuten
Seizoen: [Wim de Bie] De Bühne van De Bie (2000-2001)

Inhoud
1.De Bie over de oproep die hij van het ministerie van Justitie heeft gekregen om wangslijmvlies af te laten nemen in een ziekenhuis. Hij weet niet wat hij niet heeft gedaan.
2.Den Haag - Greta en Nick de Bie maken zich druk over het nieuwe stadshart van Den Haag dat niet is gaan bruisen.
3.VPRO op zondag (1) – Na de mus dreigt nu ook de dominee uit te sterven. Mariet van Waay interviewt in het programma 'VPRO op zondag' Jokke de Munt (domineekenner) hierover. De dominee is een geestelijk voedsel gevende mensen soort, maar de mensen halen dit nu elders. De dominees moeten wettelijk beschermd worden tegen uitsterven.
4.Bijna Boekenweek! - Anouk Jolles, Ruthka van Haaften, Tiny van Obdam en een vierde vrouw bespreken oa het boek 'Bruiloft aan zee' van Abdelkader Benali. Tiny is niet gehinderd door enige kennis van zaken.
5.Zoetermeer (1)- Greta en Nick de Bie wonen tevreden in Zoetermeer. Nu zijn er echter plannen om het hoogste kantorengebouw van Nederland daar te gaan bouwen. Er wordt neergekeken op de gewone mensen.
6.VPRO op zondag (2) - De Bie interviewt S. Draaisma (Kon. Ned. Marechaussee) over het toenemende geweld bij de uitzetting van illegale vreemdelingen op Schiphol. Net als bij illegale eekhoorns pleit Draaisma voor het door de hakselmachine draaien van illegalen.
7.Zoetermeer (2) Greta en Nick de Bie lopen door Zoetermeer en maken zich druk over het Chinese themapark dat daar gepland is.
8.De Bie over de schrobbering door minister-president Wim Kok van kroonprins Willem-Alexander. De Bie vindt het erger wanneer de Europese Commissie Nederland op de vingers tikt. Als de EC zo flauw blijft doen moet Nederland niet meedoen aan de Euro.
Typetjes
Tiny van Opdam, Nick de Bie, Jokke de Munt, Greta de Bie, Mariet van Waay, S. Draaisma, Anouk Jolles, Ruthka van Haaften
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies