Simpelpret BV

Uitzenddatum:11-06-1978
Duur op televisie:5 minuten en 36 seconden
Noot:K. Pruis is een duidelijke voorloper van Cor van der Laak

Bie vertelt dat hij gaat laten zien wat ze met een stuk Nederlandse grond die door Simpelgrond BV is aangekocht, gaan doen. Hij laat een maquette zien voor een natuurgebied onder Baarn. (Het betreft hier paleis Soestdijk.) Koot & Bie zijn van plan daar het grootste recreatiepark van Nederland in te gaan richten. Het project staat onder leiding van de heer K. Pruis, directeur van Simpelpret BV. Met een walkie talkie wordt K. Pruis opgeroepen.

K. Pruis komt uit de horeca en heeft het vak geleerd in het wegselfservicerestaurant van Jacques Borel in Maubeuge, hij was de jongste directeur van Orange Julius in België en stond twee weken aan het hoofd van Albert's Corner van Hengelo. Bie vraagt aan de heer Pruis of hij de maquette wil uitleggen. Pruis legt uit dat Simpelpret BV mikt op de Nederlander. Dat de Nederlanders vaak naar het buitenland gaan is nu nog een vraag, straks een raadsel. Omdat vakanties door tijdverlies, de taal niet machtig zijn, andere munteenheid, olijfolie, van die dingen, vaak op het strand van deceptie eindigt, is een goed binnenlands alternatief voor vakanties naar het buitenland zeer welkom. Duidelijke zaak. In dit eurorecreatieproject is alles aanwezig: een casino, crèches, drive in bioscoop, bistro, beter restaurant, bowling center, kinderbad, pony park, sauna's, solariums, shoarma-boetieks, supermarkt, speelautomatuur, rent a car, rent a bike, rent a girl, zoutwaterbad met golfslag én kwal. Is dat duur? Nee. Maar het is niet goedkoop. Toegangskaartje is 150 gulden per persoon, wat is dat vandaag de dag? Zeker als je rekent dat je het afgescheurde kaartje mag houden! En bedenk dat er veel kosten worden gemaakt, want alles is op ware grootte. En vergeet niet wat je er allemaal gratis bijkrijgt: prullenbakken, wandelpaden, alle uitzichten en aanblikken, iemand gedag zeggen, tegen een steentje schoppen, op een bankje zitten, allemaal gratis.

De mens wil in z'n vakantie terug in z'n natuurlijk element. Dus daarom vindt je hier overal moerassen, ook op niet aangegeven plaatsen. Huiveren op niveau in eurofun. Zo is er ook een permanent oefenterrein van het Nederlandse leger waar met scherp wordt geschoten. Kan je zien waar je belastingcenten blijven. Ook zijn er wilde dieren, allemaal loslopend (moet je ze maar niet plagen). Al dat vertier maakt hongerig. Simpelsnack BV exploiteert veertien selfservicerestaurants, met prijzen aan de lage bescheiden kant van de prijsschaal. Pruis presenteert diverse snacks. Zo is de kroket speciaal (kroket met een blaadje sla en twee stukjes ongedefinieerde garnering) slechts fl 17,50. Met veel vlees van gegarandeerd dooie koeien. De kroket de luxe (kroket met een blaadje sla en één stukje ongedefinieerde garnering): fl. 15. Kroket sla (kroket een blaadje sla): fl 12,50. De kroket solo: fl 10,00. Vegatarische dagschotel (alleen de sla en de ongedefinieerde garnering): fl 20. Kortom, kom deze zomer allemaal naar Eurofun.


Terug naar Uitzending