Hertaxatie

Uitzenddatum:14-04-1996
Duur op televisie:3 minuten en 35 seconden
Noot:

G en Arie Temmes zijn in de aap gelogeerd. 's Middags zijn ze hun huis uitgezet - Arie denkt vanwege de hertaxatie. Arie denkt dat het een misverstand is, omdat hun huis een huurhuis is. En als het niet goed is, nemen ze een rodeo-advocaat, want die springen er namelijk gratis bovenop. Maar vannacht hoeven ze niet in de openlucht te slapen, want Arie heeft een adresje. G vertelt dat de deurwaarder zei: "koffers pakken en wegwezen". Dat hebben ze gedaan, maar ze kregen niet eens de tijd om er iets in te doen. Maar ja, het is maar een tijdelijke hertaxatie.

Arie en G waren geboren en getogen aan de Violenstraat 18: ze woonden er al bijna 70 jaar. Ed van Druppen (voorzitter van de woningbouwvereniging VBL) ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de uitzetting van de gebroeders Temmes. De woning is immers een half jaar geleden verkocht aan de heren Van Kooten en De Bie. Zij hadden het huis nodig voor hun programma en hebben verborgen camera's en straalzenders in het huis aangebracht. Van Druppen vindt dat het hem niet te verwijten valt dat Van Kooten en De Bie de gebroeders Temmes daar niet over hebben ingelicht.

Mr. Pief Toepoel bestrijdt de lezing van Van Druppen. Hij vindt dat Van Druppen de gebroeders had moeten verwittigen dat het huis van eigenaar was veranderd. Van Kooten en De Bie hebben dat volgens hem terecht de gebroeders Temmes niet gedaan, om ze niet nodeloos nerveus te maken. En Toepoel meldt ook dat de woningbouwvereniging zes maanden lang onterecht huur van de heren heeft gend, terwijl dat geld toekomt aan Van Kooten en De Bie. Dit klinkt allemaal wat hardvochtig en onsymphatiek geeft Toepoel toe, maar mensen vergeten vaak dat handhaving van een zeker niveau van strafrechtspreking belangrijker is dan het winnen of verliezen van een individuele strafzaak.


Terug naar Uitzending