Simpelsite - Koot en Vie deografie

Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de video's en DVD's die Van Kooten en De Bie hebben uitgebracht.
 
Van Kooten en De Bie
In 1983 brachten Van Kooten en De Bie hun eerste verzamelcassette uit, Vier Vuisten op een buik. Op deze band stonden oude en nieuwe scènes van het beroemde Jacobse & Van Es. Het jaar daarop verscheen een tweede videoband, Vieze Mannen, met de beste scènes van ir. Walter de Rochebrune en De Vieze Man. Vervolgens duurde het tot 1996 voor er een nieuwe band werd uitgebracht. Dat jaar verscheen Het wel en wee van Arie en Gé, het eerste deel van wat de Ons Kijkt Ons-serie zou worden. Op deze videoband stonden de gebroeders Temmes centraal. Datzelfde jaar verscheen ook het tweede deel (Alles goed?), met een keuze uit het materiaal van de drie seizoenen na Keek op de Week.

In 1997 verschenen deel drie (De Stichting Morekop) en deel vier (Samen voor ons eigen). Op deze laatste video stonden Jacobse en Van Es (wederom) centraal, en de video bevat dan ook vrijwel alle scènes van de Vier vuisten-video. Alleen de Bouncing-sketch ontbreekt, maar die is te vinden op De Vieze Man, het zevende deel van de Ons Kijkt Ons-serie, die in 2001 werd uitgebracht. Dit zevende deel bevat ook een groot aantal scènes die op Vieze Mannen staan. Dit zevende deel werd ook tegelijk op dvd uitgebracht. De dvd-versie bevat meer scènes dan de video, en dit geldt voor alle dvd-versies.

In 2003 verscheen Ons Zingt Ons, het elfde en laatste deel van de Ons Kijkt Ons-reeks. Het was ook het laatste deel dat zowel op video als op dvd werd uitgebracht. De elf Ons Kijkt Ons-delen werden in datzelfde jaar ook uitgebracht in een zogenaamde verbondsbox.

In de Boekenweek van 2007 verscheen de themaschijf Schertz, Zatire en Yronie. In totaal verschenen er vijf themaschijven die in 2010 samen werden gevoegd in de Koot & Bie Thematheek-box, met als bonus de dvd Komicanon.

De DVD's zijn te bestellen bij de VPRO en zijn vaak ook verkrijgbaar in de betere boekwinkel of platenzaak.

Kees van Kooten
Kees van Kooten heeft meegewerkt aan een drietal films (zie Film). Deze films, Geen paniek (1973) en Vroeger kon je lachen (1983) en Oh Boy (1991), zijn indertijd uitgebracht op video. Recentelijk zijn de eerste twee ook op dvd uitgebracht. De dvd-versie van Vroeger kon je lachen maakt onderdeel uit van de verzamelbox Bert Haanstra Compleet en is niet afzonderlijk verkrijgbaar.
Van Kees van Kooten is ook een video uitgebracht: Kees van Kooten Hoofdleest zich Autobio.


Terug naar Thuispagina