Ouwe Lullen en Krasse Knarren

Titel:Ouwe Lullen en Krasse Knarren
Release:28 februari 2008
Speelduur (minuten):125
Tracks:26
Klik hier voor een overzicht van de scènes.


Themaschijf tijdloos ouderwets
De schrijpende scènes, verzameld op deze ruim twee uur durende Themaschijf van het Simplisties Verbond, zijn niet eerder verschenen op video of dvd. U heeft ze dus nooit, of hooguit eenmaal op de VPRO-televisie gezien.

Betreffende landgenoten 'aan de verkeerde kant van de vijftig' hanteert de Nederlander bij voorkeur de denktrits ouderdom, ouderdommer, ouderdomst. Oud is out en zal dat eeuwig blijven. Maar is iedere bejaarde hiermee een te verontachtzamen mopperkont, of kunnen jeugdigen wellicht iets opsteken van alle gebralde bal?

Op deze derde Themaschijf ventileren Jet en Koosje Veenendaal, vader en zoon Bussink, en Arie Temmes, Ralph en Thea Ternauw, vader en dochter Van der Pas en tientallen andere tragikomische senioren de wrokken, twijfels, missers, beloften en verwachtingen waar ons land in het laatste kwart van de vorige eeuw mee worstelde en die men niet te boven kwam.

Op de autobiografische bonustracks gedenkt Van Kooten de tekenkunst van zijn vader en onderzoekt De Bie zijn 'ouderlijkhuisgevoel'.

 

Herkomst
Het materiaal op Ouwe Lullen werd tussen 1978 en 1998 uitgezonden door de VPRO-televisie.

 

Verantwoording
Camera:Paul van den Bos
Geluid:Roel Bazen, Alex Rooy, Menno Euwe, Bert Koops
Grime:Arjen van der Grijn
Montage:Ot Louw (film)
Martin de Vries en At Buursema (video)
Produktie:Maud Keus
DVD authoring:OnLine Media
Doos design:Piet Schreuders
Spel, samenstelling, teksten . regie:Kees van Kooten en Wim de Bie

Terug