Dames heren ook!

Titel:Dames heren ook!
Release:29 oktober 2008
Speelduur (minuten):131
Tracks:23
Klik hier voor een overzicht van de scènes.


Verenigingen, cursussen, acties en therapieën
Dames heren ook!

Namens Van Kooten & De Bie heet ik u welkom bij deze twee uur durende dvd, waarop nooit eerder uitgebrachte satirische scènes zijn verzameld.
Wij Nederlanders worden door mij verdeeld in twee groepen: zij die geleid worden en zij die leiding geven. Kennen wij van de leidinggevenden een top 100 van naam - daaronder schuilt een kolossaal leger van helaas slechts in kleine kring bekende voorzitters, clubleiders, trainers en alternatieve heelmeesters. Ik noem u de voorzitter van de Gereformeerde junkenbond, een reïncarnatiehypnotherapeut, de heer Bussink, voorzitter van de antiverzetsbeweging, psychologe Mémien Holboog, hulpverleners Pierre en Reinier, het gezin Van der Laak met hun Nieuwe Avro en tientallen andere goedwillende krabbelaars. Met deze vierde Themaschijf brengen Van Kooten & De Bie terecht hulde aan allen die anderen iets willen bijbrengen, opdringen of aan het verstand peuteren.
Als unieke extra's zijn de controversiële ledenwerfspots voor de VPRO toegevoegd, die de beide heren in 1982 samen met Wim Kan vervaardigen.
Ik garandeer u veel kijkplezier, dit mede omdat ik hier zelf ook op sta. Daar werd ik namelijk voor gevraagd, nadat ik herhaaldelijk was genoemd.

Prof. dr. ir. P. Akkermans
Voorzitter van Nederlandse Vereniging van Voorzitters

 

Herkomst
Het materiaal op Dames Heren Ook werd tussen 1973 en 1998 uitgezonden door de VPRO-televisie.

 

Verantwoording
Camera:Paul van den Bos
Geluid:Roel Bazen, Alex Booy, Menno Euwe, Bert Koops
Grime:Arjen van der Grijn
Montage:Ot Louw (film)
At Buursema, Martin de Vries (video)
Produktie:Maud Keus
Gastrol:Barbara van Kooten, Wim Kan
Doos design:Piet Schreuders
Fotografie:Roel Bazen
Spel, samenstelling, teksten . regie:Kees van Kooten & Wim de Bie

Terug